• NL klantenservice: +31629238103
  • ENG support & Whatsapp: +4526700046, +31852087772
Blog

Verhoogd aantal ongevallen met ouderen!

Objavljeno

Oudere weggebruikers zien en horen vaak minder goed en nemen traag waar en reageren traag. Ze kunnen dit tot op zekere hoogte compenseren door hun ervaringen, goede gewoonten en routines. Veel ouderen hebben moeite met lopen en zijn bang om te vallen en zijn zich daarom minder bewust van de bestuurders wanneer ze van de stoeprand afstappen of op weg zijn naar de overkant van de rijbaan.

Veel ouderen zien zebrapaden als bijzonder veilige plekken en kijken daarom vaak niet uit voordat ze oversteken. Als ze oversteken bij een groen stoplicht doen ze dat vol vertrouwen en zonder om te kijken.

Veel ouderen zijn bang voor het verkeer en schrikken snel van auto's die snel naderen, voorbij rijden of plotseling remmen, wat gevaarlijke panieksituaties kan veroorzaken. Daarom moet je extra voorzorgsmaatregelen nemen als je een oudere persoon in het verkeer ziet en extra rekening met hem houden.

In de situatie op de foto ziet de oudere fietser eruit alsof hij moeite heeft om zijn evenwicht te behouden. Hij kan verrast worden door de langzaam rijdende voetgangers. In dit soort gevallen moet je kritisch zijn en verwachten dat de fietser voor je valt, ook al blijft hij misschien op de fiets zitten. Pas je snelheid aan, houd voldoende afstand en wees klaar om te stoppen om eventuele ongevallen te voorkomen.

Ga naar topexam.nl en leer meer over verkeersveiligheid en bereid je voor op je theorie-examen.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.